0 comentaris / Creat el dia per Anna Casasampera

🔸Avui 28 de maig és el Dia Mundial de la Higiene Menstrual🔸

Cada vegada trobo més important parlar obertament sobre la menstruació i la higiene íntima per poder triar la opció que millor s'adapta a la nostra vida i evitar alguns dels problemes que podem tenir les persones menstruants. Intentaré donar una pinzellada de les opcions que hi ha al mercat, la majoria les podràs trobar a Tarannà, per tenir cura d'una de les parts més delicades del nostre cos.

 

✨ MENSTRUACIÓ SOSTENIBLE I RESPECTUOSA: calces, copa i compreses. Aquestes opcions són les més sostenibles i económiques. Després d'una inversió inicial, deixes de tornar a preocupar-te d'anar a comprar recanvis, ocupen mooolt poc espai, no generes residus i a més, estalvies molts diners!

Calces menstruals: pensades per absorbir la menstruació, flux vaginal o pèrdues lleus d'orina. Fabricades amb un teixit tècnic que combina propietats hidrofòbiques i hidròfiles per a garantir l'absorció dels fluids, la sequedat de la roba i la transpirabilitat. El teixit és antibacterià, neutralitza les olors i està lliure de substàncies tòxiques en la seva producció. 2 absorcions diferents, 3 models a escollir, vàries talles.

👉 Calces menstruals

Compreses de tela: A l'interior trobem una capa de teixit de cotó absorbent i a l'exterior una capa de cotó orgànic sense tintar i una altra capa de tèxtil impermeable i transpirable. Tot això garanteix una protecció total, alhora que permet que la teva pell respiri. 

👉 Salvaslip i compreses de tela

Copa menstrual: fabricada amb silicona tova quirúrgica, es hipoal·lergènica, i és tan còmoda que no es nota un cop posada. No absorbeix sinó que recull la menstruació, per tant evita la sequedat. Pot durar fins a 10 anys! Diferents talles a triar.

👉 Copa menstrual

 

✨ PRODUCTES D'UN SOL ÚS (de cotó orgànic, siusplau!): no és l'opció més sostenible ni econòmica, però si tries aquesta opció procura que siguin de cotó orgànic, el teu cos i el planeta t'ho agrairà. El plàstic en compreses i tampons crea moltes infeccions i irritacions, i ja sabem que aquest material perdura massa temps en el medi. 😉 Fàcils de trobar en herboristeries o supermercats ecològics.

 

NO TOT ÉS LA MENSTRUACIÓ: Per una higiene íntima sana (tant per homes com per dones) cal tenir cura de les parts íntimes amb productes específics.

Gel d'higiene íntima: es recomenable utilitzar un sabó específic per les parts íntimes ja que és una zona més sensible i amb un PH diferent. I en tenim per a totes les edats i tipus de pell: infantil, edat adulta, menopausia y pells ultra sensibles.

👉 Gel íntim

Oli íntim: Ideal per a calmar picors, evitar la sequedat o reduir les infeccions. També ajuda a equilibrar els desajustos hormonals.

👉Oli íntim

Lubricant: Imita la lubricació natural, aconseguint relacions més còmodes i satisfactòries. Les fórmules naturals no alteren la flora vaginal. Els de base aquosa són aptes per a l'ús amb preservatiu.

👉 Lubricant natural

 

 

0 comentaris

Deixa un comentari

Tots els comentaris del blog es comproven abans de publicar-se.